KARLOOP

KERETA SEWA MERU

KERETA SEWA DI MERU

KARLOOP

SEWA KERETA TERBAIK DI MERU

Dapatkan perkhidmatan sewa kereta meru anda bersama KARLOOP. Hubungi @ whatsapp kami di 019 9671127

Ingin menjadi sebahagian dari “team kami” Hubungi kami

KERETA SEWA MURAH MERU

KARLOOP

SEWA KERETA MURAH MERU ANDA BERSAMA KAMI

Anda mencari perkhidmatan kereta sewa di area meru atau kawasan berdekatan dengannya ? Usah tunggu lagi, hubungi kami terus dan dapatkan kereta anda sekarang. Kami mempunyai pelbagai jenis kenderaan untuk ditawarkan. Dari Perodua Axia sehingga ke Toyata Alphard. 

Kami sudah beroperasi lebih dari 7 tahun dalam industri ini. Lebih dari 3000++ pelanggan yang telah menggunakan perkhidmatan kami dan kami mempunyai agen di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak. Untuk info lanjut, anda boleh klik link kami dibawah untuk call atau whatsapp kami.

Hubungi atau whatsapp kami untuk kereta sewa

KARLOOP

KERETA SEWA DI MERU

PROSES UNTUK SEWA KERETA DI MERU

Pilih Tarikh

Rancang dan semak tarikh perjalanan anda

Kemukakan Maklumat Diri

Whatsapp kami kad pengenalan & lesen memandu yang masih sah

Terma & Syarat Kami

Baca dan fahami terma & syarat sebelum menyewa bersama kami

PEMBAYARAN

Pembayaran dilakukan secara online atau bank transfer

KARLOOP

TERMA & SYARAT KERETA SEWA MERU
 • Salinan Kad Pengenalan/Passport/Pas Pelajar dan Lesen Memandu yang sah dan belum tamat tempoh,serta bil utiliti (bil air/elektrik/astro).
 • Deposit minima RM 100.00 dikenakan semasa menyewa (mengikut jenis kereta). Deposit akan dikembalikan sekiranya kereta dikembalikan dengan baik. Jika tempahan dibatalkan,hendaklah dibuat 3 hari sebelum tarikh kereta diambil,jika kurang dari tempoh tersebut,deposit tidak akan dikembalikan.
 • Caj dikenakan setiap penghantaran dan pemulangan kereta mengikut kawasan. 
 • Tiada diskaun pada hari Cuti Umum dan Cuti Sekolah.
 • Sewaan minimum sehari/24 jam. 
 • Waktu penghantaran dan pemulangan kereta sekitar jam 8.30 pagi sehingga 10.00 malam, jika di luar waktu urusan,caj RM 20.00 dikenakan. Pada hari Jumaat,rehat untuk solat Jumaat dari jam 12.30 sehingga 2.30 petang. Penghantaran dan pemulangan kereta hanya akan dibuat sebelum dan selepas tempoh tersebut.
 • Kereta yang lambat dikembalikan akan dikenakan caj RM 10.00 (mengikut jenis kereta) bagi setiap jam. Jika lewat lebih daripada 4 jam,caj sehari akan dikenakan.
 • Sekiranya penyewa tidak mengembalikan kereta melebihi tempoh 12 jam dari tempoh penyewaan tanpa sebarang makluman/pemberitahuan kepada pihak kami,laporan polis akan dibuat terhadap penyewa.
 • Penyewa akan mematuhi segala peraturan jalan raya, dan menjadi pemandu berhemat.
 • Penyewa tidak menggunakan kereta ini untuk tujuan jenayah/ maksiat/ penyeludupan dan perlumbaan.
 • Penyewa tidak dibenarkan menukar,mengambil sebarang alat ganti terhadap kereta yang disewa.Laporan polis akan dibuat ,kes curi spare part kenderaan.
 • Penyewa juga berjanji akan menanggung sebarang kerugian, kerosakan dan saman sekiranya berlaku semasa dalam tempoh sewaan.
 • Jika kereta yang disewa terlibat dalam kemalangan dan dimasukkan ke bengkel,penyewa perlu membayar separuh daripada kadar sewa sepanjang tempoh tersebut serta kos pembaikan kereta.
 • Penyewa wajib menjelaskan segala baki tertunggak, kerosakan kenderaan luaran dan dalaman, saman, kompaun jika terdapat semasa tempoh penyewaan.
 • Sekiranya didapati bahagian dalam kereta tertumpah air atau makanan,contoh terkena coklat pada kusyen/air tertumpah di dashboard kereta,panel pintu atau kusyen, caj akan dikenakan.
 • Haiwan peliharaan, durian dan minuman keras,dilarang dibawa masuk ke dalam kereta sewa.

FAQ – SOALAN LAZIM

SEWA KERETA MERU KARLOOP

ADAKAH DEPOSIT DIPERLUKAN ?

Deposit bergantung kepada agen kami, setengah agen kami tidak memerlukan sebarang deposit. Minima deposit adalah sebanyak RM 100.00 sahaja

ADA SERVIS PENGHANTARAN ?

Untuk masa ini kami tidak membuat sebarang perkhidmatan penghantaran. Pihak pelanggan dikehendaki datang dan ambil kenderaan di premis kami

ADA DISKAUN UNTUK SEWAAN YANG LAMA ?

Sekiranya pihak pelanggan mengambil lebih dari 3 hari, terdapat diskaun istimewa. Diskaun sehingga 30% kepada pelanggan yang sewa lebih dari 7 hari

APAKAH MAKLUMAT DIPERLUKAN ?

Pihak pelanggan boleh whatsapp kami di 019 2547964 dan kami akan berikan maklumat-maklumat yang diperlukan untuk urusan tempahan

ADA SEBARANG PROMOSI UNTUK PERAYAAN ?

Sekiranya terdapat sebarang musim perayaan, promosi yang berbaloi disediakan kepada pelanggan setia kami atau anda boleh daftar menjadi ahli kami

ADAKAH PEJABAT BUKA PADA HARI MINGGU ?

Ya, pejabat kami buka setiap hari kecuali public holiday. Kami menggalakkan pelanggan agar membuat tempahan awal sekiranya tiba musim perayaan

KARLOOP

TENTANG KERETA SEWA KARLOOP DI MERU

Kami adalah Platform Atas Talian yang terpantas yang membolehkan pelanggan membuat tempahan kereta sewa meru anda dengan mudah dan cepat. Kami berhasrat untuk bergerak ke seluruh Malaysia dan mengganggu perkhidmatan tradisional dengan menjamin masa tempahan yang cepat dan mudah serta berkualiti.

Kami mempunyai agen di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak malah kami sentiasa menerima sesiapa sahaja untuk menjadi agen kami. Kami juga berhasrat untuk membantu mereka yang ingin menjana wang lebihan dengan menggunakan platform kami untuk menyewakan kenderaan merekan kepada umum. 

Usah risau, kami mempunyai pengelaman lebih dari 7 tahun dalam industri ini & kami yakin dapat membantu anda mencari kenderaan yang anda inginkan. InsyaAllah. 

Sekiranya anda mempunyai soalan, anda boleh hubungi kami terus di nombor 019 967 1127 atau emel kami di hello@karloop.com.my

KARLOOP MERU

Kami adalah syarikat yang menyediakan perkhidmtan sewa pandu kereta di seluruh Malaysia. 

Kami telah beroperasi selama lebih dari 7 tahun dalam industri perkhidmatan ini. 

Jangan tunggu lagi dan tempahlah kereta sewa murah meru anda sekarang !

Copyright © 2020 - All Right Reserved - KARLOOP Resources -